Thursday, September 25, 2014

Check Up 3 Bulan.

Patutnya checkup 3 bulan ari tu, 22 hb. Tapi mummy ni asik lupa je. Dalam kepala dok ingat 25hb je. Tak tau la kenapa. Nasib la tergerak hati nak bukak buku pink awak tu Mel. Sekali tengok 22hb rupanya. Cisss, cemana la boleh lupa ni. Terpaksalah call balik KK P9 tu nak buat appointment semula. So dapat la tarikh hari ni, 25hb. Kalau mummy tak lupa hari tu, boleh la pergi dengan ayah sekali. Ni terpaksa la kita pergi berdua je sebab ayah ada kursus kat Pangkor dari 23-26hb.

Pening jugak mula-mula nak pergi tu. Klinik Presint 9 tu bukan senang parking. Manjang je penuh. Mummy ni dok pk nak dukung awak lagi, nak angkut handbag mummy yang dah berat macam Batu Caves tu lagi. Awak tu dah la badan lembik lagi. Tak boleh nak dukung sebelah tangan je. Kena pegang dua belah tangan. Kalau takde parking, jenuh jugak la nak berjalan. Dengan panas lagi. Tapi, nasib kita baik Mel. Mula-mula mummy ingat nak parking je kat mamak kembar tu, tapi hati cam tergerak nak masuk dulu tengok parking ade ke tak. Memang rezeki la, sekali ada hamba Allah yang baru keluar parking time mummy masuk tu. Yay!! Senang sikit keje mummy. Boleh la letak awak dalam stroller. Kalau parking kedai mamak tadi, memang tak letak la dalam stroller. Leceh nak tolak stroller dengan nak lintas jalan panjat bukit bagai.

Hari ni anak mummy baik. Otw pergi klinik tadi pun tak buat perangai. Ade la ngok ngek kejap bila letak dalam carseat tu. Rupanya ngok ngek sebab nak tido. Lupa pulak mummy, awak lepas mandi kan memang suka tido. Tadi lepas mandi tak sempat tido, mummy dah hangkut pergi klinik. Hihi. Sekali mummy toleh tadi tengok, eh dah tido budak ni. Angkat masuk dalam stroller pun tak sedar. Bagus. Senang keje mummy. 

Elok je diam. Good girl, Mel.

Hari ni tak lama pun tunggu giliran. Tak sampai sejam pun tunggu nombor kita dah dipanggil. So untuk checkup 3 bulan ni berat Mel dah 4.3kg. Bulan lepas 3.5kg. Naik tak sampai sekilo pun. Tapi takpelah, janji naik jugak berat awak tu. Ni pun lenguh jugak tangan mummy ni kalau awk dok berpangku lama-lama. Ayah pun ade komplen penat dukung awak. Hihi. Eleh, Mel belum pun sampai 5kg ayah dah komplen-komplen kan. Tunggu la nanti Mel dah 10kg. Masa tu memang mummy bagi ayah je la dukung awak. Tadi kena cucuk pun tak nangis sangat. Nangis la sikit masa kena cucuk tu, tapi lepas tu dah ok. Mummy risau je kalau-kalau awak nangis macam malam tadi. Rupanya tak. heran betul. Malam tadi nak tido bukan main lagi menangis menjerit-jerit. dah 3 malam dah macam ni. Tapi tadi kena cucuk, nangis sikit je. Saja nak dera mummy time ayah takde eh? Ke rindu ayah ni? Mengada je tau. Tapi disebabkan awak baik je tadi sampai lah balik, so balik tu mummy upah SUSU. Yay!!

video
Video budak bertuah nangis. 3 malam berturut-turut macam ni.
Harap-harap malam ni dah ok.

No comments:

Post a Comment